Jaga seda postitust

Eesti toidu kuu ettevõtmisi külastas 75 000 inimest

3. septembrist 7. oktoobrini kestnud Eesti toidu kuu raames korraldati enam kui 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali, mida külastas ligi 75 000 inimest.

F: Maaeluministeerium / Eesti Toit / Facebook

Eesti toidu kuu projektijuhi Kadi Raudsepa sõnul oli Eesti toidu kuu programmis olevatest üritustest tänavu enim osalejaid Paunvere väljanäitusel ja Saaremaa toidufestivalil (mõlemal 18 000 külastajat), Eesti põllumajandusmuuseumi üritustel (10 500 külastajat), loodusmuuseumi seenenäitusel (5100) ning Olustvere hoidistemessil ja vabaõhumuuseumi leivapäeval (mõlemal 4000 külastajat).

“Kõik Eesti toidu kuu algatusega kaasa tulnud festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad väärivad suurt tunnustust, sest ühine tegevus aitab kõige tõhusamalt tutvustada Eesti köögi rikkalikkust,” lisas Raudsepp.

“Kodumaine toit on väärtus. Eesti põllumehed ja toidutootjad töötavad iga päev selle nimel, et saaksime katta oma toidulaua värske kodumaise toiduga,” lisas Tamm.

Eesti toidu kuud tähistati esimest korda 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas selle raames korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015-2020”, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Jaga seda postitust

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata. Nõutud väljade juures on märge *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Vasta: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kaotatud salasõna

Registreeri