Jaga seda postitust

Tallinna teletorni uue restorani menüü koostavad tippkokad, kes hooajati vahetuvad

Tallinna teletorn on alati olnud väärt turismiobjekt ja sealset restorani on peetud legendaarseks einestamispaigaks. Umbes aasta oli restoran aga suletud. Enam mitte – uus tegija on toonud 314 meetri kõrguse hoone panoraamvaatega restorani uued maitsed.

Eelmisel kuul avas osaühing Teletorni Kohvik uue toidukoha. See toimib hoopis teistmoodi, kui harjumuspäraselt restoranid tegutsevad – püsiva peakoka asemel tehakse koostööd külalispeakokkadega.

Esimese talvise ja ka kevadise menüü autor on Pärnu restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek, kes on varasemalt töötanud peakokana Meresuu SPAs, Vihula mõisas, Kõue mõisas, pärjatud tiitliga Aasta kokk 2012.

Teletorni Kohvik OÜ omanikud on pika toitlustusalase ettevõtluse kogemusega restoranidest Olde Hansa, Maikrahv ja Kaerajaan Küllike Tammelaan ja tema õde, 9 aastat Rannarahva Muuseumi juhtinud Riina Aasma.

Restorani juhataja Küllike Tammelaane sõnul on restorani eesmärk olla eelkõige peresõbralik toitlustusasutus, mis täiendaks meeldiva toidu- ja teeninduselamuseva teletorni külastust.

„Akendest avaneb imeilus vaade, sarnased elamused peegelduvad ka taldrikul – meri, mets, värvid ja ilmakaared. Teeninduses soovime rõhku panna peresõbralikkusele, sisekujunduses teha kummarduse Teletorni kohviku algusaastatele,“ rääkis Tammelaan.

Restorani sisekujunduse autor on sisearhitekt Lennart Lind.

Restorani menüü on põhjamaine. 22. korrusel asuvas panoraamvaatega söögisaalis pakutakse ka lõunasööki, mille hind on päevaroogadega võrreldes odavam. Teletorni restorani külastamisel tuleb aga meeles pidada, et osta tuleb teletorni külastamise pääse. Vaata lähemalt siit.

Teletorni restorani menüü (hetkel):

EELROAD

  • Tsitrusräimed, must leib, mädarõigas, kurk 6.00
  • Soome forell, hapukoor, metsaseene cappuccino 8.00
  • Sinepine peet, röstitud tofu, hummus 8.00
  • Krõmpsuvad salatilehed ja talvised hoidised 6.00
  • Lambamaksa pasteet, kitsepiimavõi, magus sibul 8.00
  • Hiiumaa hirve tartar, mustsõstar, trühvli brioche  10.00

SUPID/NUUDLID/KARBID

  • Taanilahe sinimerekarbid, “needsamad” 10.00
  • Suitsune hernesupp pardilihaga 7.00
  • Eesti metsaseente leem, hapukoor ja vetikad 7.00
  • Käsitsi valmistatud tatranuudlid, pistaatsia-kookospiima kreem 14.00

PEAROAD

  • Maisitibu, krõmpsuvad köögiviljad, trühvlikaste 14.00
  • Pardi rinnafilee, suitsupeet, aniisirosinad 16.00
  • Läti veiseribid, kartulikreem, punaseveini juice 16.00
  • Lõuna-Eesti põrsa kõhuäär, mahetatar 14.00
  • Pošeeritud atlandi hiidlest, lillkapsas, forellimari 16.00
  • Röstitud angerjas, magushernes, five-spice kaste 22.00

MAGUS

  • Rosmariini kreembrülee, hapukirsid, kitsepiima jogurt 7.00
  • Jäätisekvartett 6.00
  • Teletorni koogivaliku kohta küsi teenindajalt

LASTELE

  • Koorene kana 6.00
  • Kalakroketid 6.00

Tallinna teletorn on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit. Rekonstrueeritud teletorn taasavati külastajatele 4. aprillil 2012. Teletorn on Maailma Kõrgete Tornide Föderatsiooni (The World Federation of Great Towers ehk WFTG) liige, kuhu kuuluvad maailma kõige kõrgemad ehitised. 

Jaga seda postitust

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata. Nõutud väljade juures on märge *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Vasta: *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kaotatud salasõna

Registreeri